کاشت بلوبری

بلوبری

بوته های بلوبری زمانی که در یک خاک اسیدی با زهکشی خوب کاشته می‌شوند به خوبی رشد کرده و یک چشم انداز بسیار زیبا در حیاط خانه ها یا باغ ها به وجود می‌آورند. PH مناسب برای رشد گیاه بلوبری ۴.۸ تا ۵.۵ می‌باشد. در خاک های قلیایی تر بوته های بلوبری از کمبود آهن رنج می‌برند. در خاک هایی که قلیایی تر هستند گیاه بلوبری قادر به جذب آهن نیست. برای کاهش سطح PH، خاک را با پیت ماس، کمپوست و گوگرد اصلاح کنید. بلوبری ارقام مختلفی که دارد که هر کدام طول عمر متفاوتی داشته و بعضی از گونه ها تا ۵۰ سال هم می‌توانند زندگی کنند. بوته های بلوبری بر اساس فصل میوه دهی طبقه بندی می‌شود.

کاشت بلوبری با بذر,خاک با اسیدی,پیت ماس,بستر کشت,جوانه زنی بذر بلوبری,مالچ,غنی سازی خاک,مالچ پوست درخت,گل سرای اینترنتی دوست دارم,فروش اینترنی گل در تبریز,خرید اینترنتی گل در تبریز,فروش گل در تبریز,فروش گل,گل

انواع بلوبری بوته بلند

گونه های بلوبری که بوته های آن ها بلند هستند (Vaccinium corymbosum) بر اساس بوته های جنوبی و شمالی طبقه بندی می‌شوند. بلوبری های بوته بلند شمالی برای جوانه زدن و تشکیل میوه به بیش از ۱۰۰۰ ساعت درجه حرارت صفر تا هفت درجه سانتی گراد نیاز دارند که ساعت سرما نامیده می‌شود. در مناطقی که این میزان سرما به بوته بلوبری نمی‌رسد (یعنی در مناطق معتدل تر) شما می‌توانید یک نوع بلوبری هیبرید که بلوبری بوته بلند جنوبی نامیده می‌شود را پرورش دهید. بلوبری هیبرید به ساعات کمتری سرما نیاز دارد و ۱۵۰ تا ۶۰۰ ساعت سرمای ۰ تا ۷ درجه سانتی گراد در سال برای آن ها کافی می‌باشد.

فصل میوه دهی

بوته های بلوبری بر اساس فصل باردهی طبقه بندی می‌شوند. گونه های بلوبری بوته بلند شمالی که در اواسط زمستان میوه می‌دهند عبارتند از : Saphire و Emerald. گونه هایی که از اواخر زمستان تا اواخر بهار میوه می‌دهند عبارتند از : Misty، Gulf Coast ، Biloxi و Southmoon . گونه هایی که از اواسط بهار تا اوایل تابستان میوه می‌دهند عبارتند از: Blue Crisp، Legacy و Ozark Blue. گونه هایی که دوره طولانی در باردهی دارند عبارتند از : Star، Jewel که از اواخر زمستان تا اواسط تابستان میوه می‌دهند. گونه Sharpblue که طولانی ترین فصل باردهی را دارد و از اواخر زمستان تا اواخر تابستان یا حتی مدت زمان طولانی تر میوه می‌دهد.

بلوبری  Rabbiteye

بلوبری Rabbiteye یک گونه مناسب برای کاشت در مناطق معتدل است و نسبت به سایر گونه های بلوبری، PH با سطح بالاتری را تحمل می‌کند. همچنین این گونه نسبت به سایر گونه ها به ساعات سرمای کمتری نیاز دارد و فقط ۱۰۰ تا ۲۰۰ ساعت سرما برای جوانه زنی و تولید میوه، برای آن کافی است. ارقام زودرس بلوبری Rabbiteye عبارتند از : Chaucer، Climax و Beckyblue. ارقامی از بلوبری Rabbiteye که از اواخر زمستان تا اواخر بهار میوه می‌دهند عبارتند از Powderblue و Brightwell.

ملاحظات ویژه

اغلب گونه های بوته بلند خود بارور (self-fertile) هستند. انواع خود گرده افشان (self-pollinating) میوه های بزرگ تر و بیشتری تولید می‌کنند و زمانی که گونه هایی که گرده افشانی متقاطع (cross-pollination) با انواع مختلف گرده افشانی می‌کنند باردهی بیشتری دارند. واریته هایی از بلوبری که بوته آن ها کوچک است را می‌توان در گلدان کاشت، به خصوص در آب و هوای معتدل که ریشه ها با گلدان در تماس هستند در معرض انجماد قرار نمی‌گیرند.

برای گونه هایی از بلوبری که در گلدان کاشته می‌شوند شش ساعت نور خورشید و سایه آخر بعد از ظهر فراهم نمایید. برای جلوگیری از خشک شدن ریشه مرتب گیاه را آبیاری کنید. مطمئن شوید خاکی که در گلدان ریخته اید زهکشی خوبی داشته باشد، زیرا ریشه های بلوبری در آب ایستاده به سرعت از بین می‌روند. برای بوته های بلوبری ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر مالچ پوست درخت کاج فراهم کنید. گونه های بوته بلند جنوبی که برای کاشت در گلدان مناسب هستند عبارتند از : Misty، O’Neal، Sharpblue و گونه نیمه کوتوله Sunshine Blue.

بلوبری از خانواده Ericaceae است. بومی مناطق شمالی آمریکا، اروپا و قسمت‌هایی از آسیا و آفریقاست. بلوبری به دوگونه کلی پابلند و پاکوتاه تقسیم میشوند.


میوه بلوبری به قطری حدود ۲ الی ۵ سانتیمتر، ابتدا به رنگ آبی روشن است. زمان رسیدن میوه‌ها اوایل مردادماه است و رنگشان تا این زمان رفته رفته از ارغوانی به تیرگی و به سورمه‌ای مایل می‌شود. گل‌ها زنگوله‌ای شکل و اکثرا سفید هستند.

از گونه پاکوتا و محبوب میتوان به Angustifolium و از گونه‌های پابلند میتوان به Corymbosum اشاره کرد.

بلوبری هم به صورت تزیینی و هم برای مصرف کشت میشود. گونه‌ای از این گیاه در مناطق شمالی کشور ” اسالم” با نام سیاه گیله شناخته میشود.

روش کاشت

بلوبری از طریق بذر، قلمه گیری و پاجوش تکثیر میشود.

کاشت از طریق بذر

شما میتوانید بذر بلوبری را از خود میوه بذر گیری کنید. برای گرفتن بذر، میوه را در یک ظرف آب به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قرار دهید تا له شود و بذر‌ها را از میان گوشت‌های میوه جدا کنید. ممکن است بذر‌ها در پایین ظرف تهنشین شوند. بعد از گرفتن بذر، آن‌ها را در یک دستمال با پیت ماس مخلوط کرده و به مدت سه ماه در یخچال نگهداری کنید. بهترین روش خرید بذر مرغوب است. البته این کار خیلی مشکل است و نیاز به دانش و تجربه دارد. همچنین اگر شما موفق به گرفتن بذر شوید درصد جوانه زنی بذر‌ها در این روش معمولا ضعیف است.

کاشت دانه بلوبری باید در پاییز در آب و هوای گرم و در فصل بهار در آب و هوای شمالی آغاز شود. بذر‌ها را در سینی نشا و با استفاده از پیت ماس کشت کنید. در طی مراحل کاشت خاک شما باید همیشه رطوبتش حفظ شود. کاشت بلوبری صبر و حوصله زیاد میخواهد. در برخی شرایط تنها ۳ ماه و برخی نیز تا یک ماه جوانه میزند. بعد از جوانه زنی و رسیدن به طول ۵-۶ سانتی متر زمان جابجایی قلمه‌ها به گلدان بزرگتر است.

کاشت از طریق گرفتن قلمه

روش دیگر تکثیر بلوبری قلمه گیری است. برای اینکار از شاخه‌های سخت‌تر با عمر یکسال و طول ۱۲ تا ۱۸ سانت استفاده کنید. قلمه‌هایی که دارا‌ی گل هستند برای قلمه گیری مناسب نیستند. زمان قلمه گیری اواخر زمستان و اوایل بهار است. انتهای قلمه را زخمی کنید تا جوانه زنی بهتر انجام بشه. استفاده از هورمون‌های جوانه زنی و ریشه زنی نتیجه بهتری در روند تکثیر داره. خاک مناسب ترکیب پیت ماس بلک و پرلیت است. قلمه‌ها باید تتها ۳ سانت داخل خاک باشد و آن‌ها را به محلی دارای نور و به دور از تابش آفتاب منتقل کنید. دمای مناسب محیط حدودا ۲۲ درجه سانتی گراد باشد. ریشه زایی حدود ۶ ماه طول میکشد.

قلمه چوب نرم نوع دیگر این قلمه‌ها است. این نوع قلمه‌ها از انتهای ساقه‌های جوان و حاصل از رشد فصل جاری تهیه میشوند. ساقه مناسب هنوز انعطاف پذیر است، اما اگر آنرا خیلی خم کنیم خواهد شکست. طول قلمه‌های چوب نرم حدود ۳۰-۲۵ سانیتمتر است و زمان مناسب نیز حدود اواخر تیره ماه و اوایل مرداد است.
برگ‌ها را از قسمت پایین قلمه جدا می‌کنیم، اما اگر تمامی برگ‌های قلمه‌های چوب نرم قبل از تولید ریشه کنده شوند اثر منفی بر روی ریشه زایی خواهند داشت. به دلیل وجود برگ‌ها این قلمه‌ها نیاز به رطوبت هوای بالاتری دارند بنابراین پوشاندن قلمه‌ها با یک لایه پلاستیک شفاف و یا غبارپاشی با آب دو نوبت در روز به این مسئله کمک می‌کند. ریشه زایی قلمه‌های چوب نرم این گیاه از نظر زمانی حدود ۸-۶ هفته طول میکشد که سریعتر از قلمه چوب سخت است.

روش تکثیر با پاجوش

استفاده از پاجوش روش دیگر تکثیر این گیاه است. پاجوش‌ها از کنار گیاه مادری رشد می‌کنند و بعد از گذشت حدود دو سال رشد و نمو در کنار گیاه مادری می‌توان نسبت به جدا سازی آن‌ها اقدام کرد. توجه کنید که در طی این دو سال می‌بایست پاجوش مورد نظر را سرزنی کرد و اجازه نداد که خیلی بلند شوند، زیرا این پاجوش‌ها معمولا سیستم ریشه‌ای ضعیفی دارند که از این طریق می‌بایست مانع از رشد بیش از اندازه ساقه و عدم توسعه مناسب ریشه شد. زمان مناسب جدا سازی پاجوش از کنار گیاه مادری نیز اواخر زمستان تا اوایل بهار است.

آبیاری

بوته‌های بلوبری نیاز به آبیاری منظم و رطوبت نسبتا پایدار در خاک دارند. خشک شدن خاک و استرس کم آبی به هیچ عنوان مناسب رشد و نموی این گیاهان نیست.

نور

بوته‌های بلوبری به حداقل ۷ ساعت نور مستقیم آفتاب برای تولید گل و میوه نیاز دارند. اگر مکان کاشت این گیاهان بیش از اندازه سایه باشد و نور مورد نیاز آنان تامین نشود از میزان میوه دهی این گیاهان کاسته خواهد شد. هر قدر سایه بیشتر باشد میوه دهی کمتر و رشد گیاه ضعیف‌تر خواهد بود. پریدگی رنگ برگ‌ها و زیاد شدن فاصله برگ‌ها بر روی یک شاخه از دیگر نشانه‌های کافی نبودن نور است.
در مناطق گرم نیز زیاد بودن تعداد ساعات نور مستقیم می‌تواند به ضرر گیاه و سوختگی نوک و حاشیه برگ‌ها و ریزش گل‌ها باشد؛ بنابراین لازم است که در چنین مناطقی گیاه در مکانی کاشته شود که در صبح از نور برخوردار باشد و عصر هنگام سایه باشد.

خاک

بلوبری به خاکی نسبتا سبک با زهکش خوب نیاز دارد. به همین دلیل گاهی آنان را به شکل جوی و پشته و بر روی بلندی پشته‌ها می‌کارند تا آب اضافی در اطراف ریشه‌های این گیاه باقی نماند. مسئله مهم دیگر در مورد خاک این گیاهان نیاز آنان به خاکی اسیدی است.


خاک‌هایی با اسیدیته ۵-۴٫۵ برای این گیاهان مناسب است و این یکی از موارد محدود کننده پرورش آنان می‌باشد، زیرا در مناطقی باید آن‌ها را کاشت که خاک چنین خصوصیتی داشته باشد. برای سبک بودن و اسیدی بودن خاک در کاشت گلدانی می‌توان از مخلوط پیت موس +شن استفاده کرد و اگر قرار است در خاک باغ و باغچه کاشته شوند اضافه کردن ۶۵۰-۴۰۰ گرم پیت موس به هر گودال کاشت اثر بخش است.


این خاک به خوبی سبک است، اما از خاک‌هایی که بافتی کمی سنگین‌تر داشته باشند نیز می‌توان استفاده کرد به شرطی که اسیدیته آنان در طیف مورد نیاز گیاه باشد. برای پایین آوردن اسیدیته خاک برای هر ۱۰-۹ متر مربع در خاک‌های شنی (خاک با بافت سبک) در حدود ۳۵۰ گرم گوگرد استفاده می‌شود تا اسیدیته یک واحد کاهش یابد و این عمل به کندی صورت می‌گیرد.

  منبع: کشتزار

فواید و خواص استفاده از گیاه بلوبری

بلوبری (BlueBERRY )میوه ای است که کمتر فرد ایرانی آن را می شناسد، ولی خوب خواص اعجاب انگیزش آنقدر زیاد هست که شناخت آن لازم و ضروری به حساب می آید.
شاید روزی کشت و برداشت اون هم توی ایران رواج پیدا کنه و از همه مهمتر نام فارسی بهش اختصاص داده بشه.


اسم لاتین این میوه بلوبری است. بلوبری نوعی گیاه گلدار با میوه ای توت مانند به رنگ ابی تیره یا بنفش است. این میوه بومی شمال امریکا می باشد. همان طور که در تصویر می بینید گل های این گیاه به صورت توپی، سفید رنگ و صورتی رنگ پریده یا قرمزمی باشد. طعم میوه های این گیاه شیرین می باشد.بوته های آن می تواند میوه از ماه می تا ماه ژوئن (به مدت یک ماه )می باشد که البته مدت میوه داری این گیاه را می توان تغییر داد. واین تحت تاثیر شرایط محلی گیاه مثل ارتفاع و پهنای جغرافیایی می باشد.

خواص بلوبری

این میوه یکی از خوشمزه ترین میوه های تابستانی می باشد. این میوه به ظاهر کوچک نقش موثری در نرم کردن پوست های خشک، ارتقا عملکرد مغز و پیشگیری از سرطان دارد.
مطالعه ای جدید ثابت کرده که موش هایی که در رژیم غذایی آنها بلوبری به میزان فراوان گنجانده شده ، بعد از مدتی چربی شکمی خود را از دست داده اند.
گفتنی است که این نوع چربی ارتباط قوی با ابتلا به دیابت و بیماری قلبی دارد.

از دیگر مزایای بلوبری کاهش کلسترول و ارتقا سطح گلوکز خون می باشد. محققان می گویند که آنتی اکسیدان موجود در بلوبری روش ذخیره بدن و پردازش گلوکز و یا قند را تغییر می دهد. بنابراین خطر ابتلا به دیابت و بیماری قلبی را کاهش می دهد. تاکنون مزایای خوردن میوه ها و سبزیجات به کرات ثابت شده است. اما این تحقیق تاثیر بسزای بلوبری در کاهش چربی شکمی را نشان می دهد.
راجع به تاثیر این میوه در صاف شدن شکم صحبت کردیم، حالا کمی دسته بندی شده تر بررسی می کنیم.

جوان کننده پوست
آنتی اکسیدان های موجود در این میوه باعث نرمی پوست می شود. ترکیب آن با آب لیمو و شکر منجر به روشن تر شدن و پوست اندازی می شود.

کمک به مثانه
این میوه مثل کران بری حاوی ترکیباتی است که مانع از چسبیدن باکتری ها به دیواره مثانه می شود. بنابر این امکان عفونت مثانه کاهش می یابد.

پیشگیری از سرطان
انتوسیانین های بلوبری – که به آن رنگ مات آبی می دهد- به رادیکال های آزاد (عامل سرطان)حمله کرده و مانع ازرشد سلولهای سرطانی می شود. خوردن تنها نیم فنجان از این میوه در روز این نقش را به خوبی برآورده می کند.

غذای مغز
محققان می گویند که این میوه مانع از مشکلات مغزی نظیر از دست دادن حافظه می شود. و این به خاطر آنتی اکسیدان ها و فلاونوئیدهای موجود در این میوه است.

از این لینک میتوانید بذر بلوبری را به صورت اینترنتی سفارش دهید و درب منزل تحویل بگیرید

One Reply to “کاشت بلوبری”

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *